ZoFier kunstfietsen

 Galerie ZoFier - kunstfietsen in Workum

Galerie ZoFier start deze zomer met een tiental kunstfietsen. Deze fietsen zijn op zondag 3 juli in de beeldentuin van ZoFier door enkele kunstenaars  omgetoverd tot kunstfietsen. 

De afgelopen jaren hebben zich meer en meer kunstenaars en galeries in Workum gevestigd, met de komst van Galerie ZoFier naar Workum en de opening van Galerie ZoFier-Zusje begin juni, zijn er nu zo’n 20 galeries, musea en open ateliers en kunnen kunstliefhebbers elk weekend een kunstroute volgen. Vanaf begin juli 2016 ook op de fiets.

Galerie ZoFier heeft het idee opgevat om een kunstfietsenproject op te starten. “Workum bruist op vele gebieden en zeker ook op gebied van kunst en cultuur, wij willen bezoekers de mogelijkheid bieden Workum optimaal te beleven en dan is een fiets het juiste vervoersmiddel, daarmee kunnen kunstliefhebbers een ronde langs de galeries en open ateliers maken en tussendoor nog ergens wat drinken of lunchen bij een van de vele leuke restaurantjes. In plaats van witte fietsen hebben we binnenkort in Workum  kunstfietsen.”

Galerie ZoFier is gelukkig met de verhuizing naar Workum: “We hebben 10 jaar in Nieuweschoot bij Heerenveen gezeten, daar hadden we een prachtig pand met beeldentuin, maar moesten we het wel veel meer alleen doen. We hadden een goede samenwerking met museum Belvedere en dat hebben we overigens nog steeds. Hier in Workum is op gebied van kunst en cultuur veel meer te doen: er is uiteraard het Jopie Huisman museum, maar er zijn opvallend veel galeries en kunstenaars in Workum die zich grotendeels hebben verenigd in de stichtingen “ Kunst in Workum” en “Beeldenstad Workum”. Er worden gezamenlijk allerlei leuke activiteiten georganiseerd en mede hierdoor wordt Workum steeds vaker De kunst –en cultuurstad van Friesland genoemd. Alle galeries liggen op maximaal 2 kilometer loop- of fietsafstand van elkaar, kunstliefhebbers kunnen hier te kust en te keur.”