Uitslag verkiezing portret Willem-Alexander voor Friesland en Groningen

Het is de afgelopen weken zeer druk geweest in de galerie, veel mensen zijn de portretten komen bekijken en men vond het prachtige inzendingen en een leuk en mooi project.
Ook is onze website zeer goed bezocht en zijn er veel stemmen uitgebracht. Daarvoor bedanken we u hartelijk!

Afgelopen vrijdag was de deadline voor het stemmen door het publiek; tevens was de vakjury bestaande uit Susan van den Berg, Pieter Pander en Grietinus Harms vrijdag jl. in de galerie en heeft ter plekke haar keuze gemaakt. De stem van het publiek en die van de vakjury zijn beide 50%.

De uiteindelijke winnaars zijn:

Friesland:          Aline Sprokkereef
Groningen:        Hinke Posthuma

Zowel het publiek als de vakjury hebben per provincie twee voorkeuren en dat blijken dezelfde werken te zijn, eigenlijk hebben we dus vier winnaars. Naast de twee uiteindelijke winnaars, hebben Karel Buskes en Ans Smits zeer hoog gescoord!
We feliciteren de winnaars en bedanken alle deelnemende kunstenaars hartelijk voor hun enthousiaste deelname!

Vrijdag a.s. wordt het portret voor het Stadhuis van Groningen om ca. 16.30 uur aangeboden aan de heer Rehwinkel. Zaterdag a.s. om 15.00 uur wordt het portret voor het Friese provinciehuis aan gedeputeerde Schokker aangeboden. 

De portretten hangen vanaf komende vrijdag t/m 13 oktober in de voorste galerie en zijn dan te koop voor particulieren, instellingen en bedrijven.


Gepubliceerd: maandag 23 september 2013

Overige nieuwsberichten

Aline Sprokkereef, Provinciebezoek
Hinke Posthuma, Koning Willem-Alexander