Piter Wilkens opent op 14 juni om 15u de expositie Kusten en de tentoonstelling van beelden van Ilse Oelbers en Edith Stoel

Op 14 juni a.s. opent Piter Wilkens de expositie 'Kusten' en de tentoonstelling van beelden van Ilse Oelbers en Edith Stoel. U bent van harte welkom deze muzikale opening bij te wonen.

In 2010 kreeg Piter Wilkens de pretentieuze ‘Bernlef priis’, de belangrijkste muziekprijs van de Provincie Friesland, overhandigd door gedeputeerde van cultuur Jannewietske de Vries. Zij noemde hem ‘de stim fan Fryslân’. In het juryrapport sprak men o.a. over ‘paadsljochter fan ’e Fryske muzyk’ en ‘in wiere ambassadeur foar Fryslân en de Fryske (muzyk)kultuer’.
Sinds Piter Wilkens in 1979 als bassist begon in de punkrockachtige band Okke Hel is hij inmiddels geliefd en gelauwerd als troubadour en singer- songwriter en niet meer weg te denken uit de Friese muziekwereld. Hij toerde meerdere keren in het buitenland, heeft meer dan 10 album cd’s op zijn naam staan en met het theaterprogramma ‘De Fleanende Hollanner’, waarbij hij het Zweedse repertoire van Cornelis Vreeswijk in het Fries vertaalde, krijgt hij landelijk veel aandacht. De gelijknamige CD stond maar liefst elf weken in de Nationale Album Top-100.
 
De muzikale opening van de exposities vindt op zaterdag 14 juni a.s. om 15.00 uur in bijzijn van de kunstenaars plaats. Na de opening staat er een drankje en vers gerookte paling voor u klaar. Deze wordt in de beeldentuin door restaurant de Klokkenstoel uit Goingarijp voor u gerookt.

Gepubliceerd: vrijdag 13 juni 2014

Overige nieuwsberichten

ZoFier 12½ jaar

16 november 2018 t/m 6 januari 2019

Bekijk de expositie-agenda
Alfred van Hall opent ZoFier 12½ jaar!

12½ Jaar Galerie ZoFier! Dit is gevierd op zondag 18 november met de...

ZoFier 12,5 jaar!

18 november a.s. opening jubileum tentoonstelling  Galerie ZoFier is een...

Bekijk ons nieuwsarchief