Paaszondag officiële opening van de nieuwe vaste locatie van ZoFier

Het is bijna zover, met Pasen opent Galerie ZoFier haar deuren In Workum. Vanaf heden is ZoFier gevestigd op loopafstand van het centrum van het mooie kunststadje Workum. Deze nieuwe vaste locatie van Galerie ZoFier wordt op eerste Paasdag, zondag 27 maart a.s., om 15.00 uur feestelijk geopend met een optreden van slagwerkgroep Femmes Vattaal.

Tijdens de eerste tentoonstelling toont ZoFier schilderijen van: Dinie Boogaart - Douwe Elias - Maike van der Kooij - Corry Kooy - Klaas Werumeus Buning. En bronzen beelden van: Anton ter Braak.

Bezoekers worden geadviseerd te parkeren bij de tennisbaan (Weverswei 6, 8711 GP Workum). Het is vervolgens een paar honderd meter lopen naar de galerie, de route zal d.m.v. ballonnen worden aangegeven. U kunt desgewenst gebruik maken van het toeristentreintje dat tussen 14.00 uur en 17.00 uur tussen de parkeerplaats en de galerie op en neer pendelt.

´ZoFier is in Workum gehuisvest in een fraai gerestaureerde boerderij die qua sfeer en uitstraling vergelijkbaar is met de oorspronkelijke locatie van de galerie in Nieuweschoot. En omdat deze accommodatie zo uniek is en naar ons idee helemaal tegemoet komt aan de wensen van onze bezoekers en kunstenaars, hebben wij besloten dat dit de nieuwe vaste plek van ZoFier gaat worden´, vertelt galeriehoudster Alice Brouwer. ´Daarnaast zal ZoFier, onder de noemer ‘ZoFier On Tour’ af en toe in bijzondere panden of op bijzondere plaatsen een expositie gaan organiseren`.

Galerie ZoFier gaat samenwerken met de organisaties ‘Beeldenstad Workum’ en ‘Kunst in Workum’, welke zich ten doel stellen het profiel van Workum als De kunst- en cultuurstad van Fryslan verder te versterken door het organiseren van gezamenlijke activiteiten. “Workum is, als je het mij vraagt, een van Frieslands mooiste steden, er hangt een hele prettige sfeer, het heeft toeristisch gezien erg veel te bieden en er heerst een echt kunstklimaat. Er zijn zo’n negentien galerien en kunstenaars met open ateliers en er is natuurlijk het Jopie Huisman Museum. Al deze partijen werken geweldig goed samen. Een mooi voorbeeld daarvan is de jaarlijks terugkerende kunstroute in de eerste twee weekenden van mei, waaraan ZoFier uiteraard ook gaat meedoen”, laat Alice Brouwer weten. “In Nieuweschoot hadden wij maandelijks ongeveer 2.500 bezoekers van door het gehele land. Wij hopen en verwachten dat we in Workum een zelfde aantal bezoekers gaan realiseren, Workum en de Zuidwesthoek van Friesland heeft enorm veel te bieden”.

Vanaf eind april opent de galerie ook weer een beeldentuin en in mei bestaat ZoFier 10 jaar, wat wordt gevierd met een jubileumtentoonstelling waaraan alle kunstenaars van de galerie gaan deelnemen. “We gaan er een mooi jaar van maken, met vele leuke en bijzondere activiteiten”, aldus Alice Brouwer, “ZoFier hoopt de komende 10 jaar in Workum te kunnen blijven, de vrijwilligers, de kunstenaars en ik hebben er enorm veel zin in om er in samenwerking met de andere kunstinstellingen in Workum een groot succes van te gaan maken”.

De openingstijden van de galerie zijn voortaan woensdag tot en met zondag, van 12.30 uur tot 17.00 uur. De galerie is eveneens Tweede Paasdag geopend. Voor meer informatie kunt u kijken op www.zofier.nl

Galerie ZoFier, Aldewei, 26 te Workum

 Alice Brouwer

Gepubliceerd: vrijdag 25 maart 2016

Overige nieuwsberichten