Kunstfietsen in Workum

ZoFier presenteert met trots de komende tentoonstelling met de nieuwste werken van

Peter Bol
Karel Buskes
Hendrik Elings
Evert den Hartog
Daan Oude Elferink

Op zondag 3 juli a.s. wordt de expositie op bijzondere wijze geopend. 

De afgelopen jaren hebben zich meer en meer kunstenaars en galeries in Workum gevestigd, na de komst van Galerie ZoFier naar Workum en de opening van Galerie ZoFier-Zusje begin juni, zijn er nu zo’n 20 galeries, musea en open ateliers en kunnen kunstliefhebbers elk weekend een kunstroute volgen. ZoFier heeft het idee opgevat om een kunst fietsen project op te starten. Wij willen bezoekers de mogelijk bieden Workum, poort naar het Friese 'Lake district',  optimaal te beleven en dan is een fiets het juiste vervoersmiddel, daarmee kunnen kunstliefhebbers een ronde langs de galeries en open ateliers maken.

Op zondag 3 juli zullen tussen 14.00 en 16.00 uur een aantal vaste kunstenaars van ZoFier in de beeldentuin 10 fietsen gaan beschilderen welke vanaf dat moment als "kunst fietsen" in gebruik zullen worden genomen.

Naar aanleiding van aandacht in de pers vorige week hebben al enkele vaste bezoekers van ZoFier een gebruikte fiets aan ZoFier geschonken. We zijn er nog niet helemaal en zijn nog op zoek naar een enkele gebruikte universele (dames) fietsen. Mocht u thuis nog een gebruikte fiets hebben staan en zou u die aan dit project willen schenken, dan is de fiets meer dan welkom!

Wij hopen u op 3 juli a.s. als gast te mogen ontvangen!

Uiteraard staat er een drankje en een hapje voor u klaar.

De voorbezichtiging van de expositie is vanaf woensdag 29 juni a.s.
De expositie loopt tot en met zondag 28 augustus 2016. 

Hartelijke groet!

Alice Brouwer

 Like Galerie ZoFier op Facebook.

Gepubliceerd: vrijdag 17 juni 2016

Overige nieuwsberichten