Keimpe van der Kooi portretteert Irene Moors op 'Sterren op het doek'

9 november jl. was Keimpe van der Kooi, één van de schilders uit de stal van ZoFier, te zien in het programma 'Sterren op het doek', waarbij hij een prachtig portret maakte van Irene Moors. Ze koos dan ook zijn portret uit om mee te nemen naar huis. 

Kempe schrijft in zijn blog het volgende over deze ervaring:
"Je werkt onder hele andere omstandigheden dan je gewend bent. Ook krijg je een kijkje in de wereld van de tv.  Een hele leuke en best grote groep loopt om je heen om alles goed te laten verlopen; je hebt te maken met licht, geluid, camera's etcetera. Ik vond het heel boeiend en heb mij uitstekend vermaakt!

Onze Bekende Nederlander was ook super! (ooit telekids gekeken?!) Ook een bijzonder leuke ervaring, iemand te spreken en te schilderen die je anders waarschijnlijk nooit zou zijn tegengekomen.

Je bent je veel bewuster dan anders dat je een portret maakt. Hanneke Groenteman, heel prettig in de omgang overigens, verplicht je tot nadenken over wat je doet en waarom. Je zit natuurlijk nog meer dan anders vast aan een deadline. Ik vond het een fijn schilderij om aan te werken dus dat werkte in dit geval gelukkig stimulerend."

U ziet de aflevering en het winnende portret hier

Gepubliceerd: zaterdag 16 november 2013

Overige nieuwsberichten

foto door Keimpe van de nog lege doeken