Gerrit Wijngaarden te gast bij ZoFier

Met Gerrit Wijngaarden als speciale gast op zondagmiddag 30 september is ZoFier komend weekend voor het laatst in Workum geopend.
 
Na 2,5 jaar in Workum gevestigd te zijn gaat ZoFier terug naar haar roots. Niet helemaal, want i.p.v. Heerenveen wordt het Beetsterzwaag.  ZoFier is aankomend weekend voor het laatst in Workum geopend. Daarna gaan we verhuizen en op 12 oktober a.s. weer open in Beetsterzwaag.

Gedurende dit allerlaatste openingsweekend in Workum is op zondag 30 september a.s. de kunstenaar Gerrit Wijngaarden te gast bij ZoFier. Gerrit is een van de deelnemende kunstenaars aan Fryslân Finest, een tentoonstelling waaraan 11 Friese schilders deelnemen en nog tot en met 30 september a.s. te bewonderen bij ZoFier.Al vanaf 2006 exposeert Gerrit Wijngaarden bij ZoFier. Een bijzondere man die houdt van Friesland en  de leegte en de mystieke sfeer van de Súdwesthoeke.In de door ZoFier gemaakte minidocumentaire, neemt Gerrit Wijngaarden ons mee naar een weiland gelegen op een paar honderd meter afstand van zijn atelier. Dit gebied met dat schuurtje, die dam en deze slootkant heeft hij vaak geschilderd. Het is hier kaal en leeg, altijd al. Gerrit heeft er wat mee. Als schilder gebruikt hij dit landschap om zichzelf te uiten. Voorzichtig zweeft hij eventjes boven de Súdwesthoeke ... 'Misschien is het een aanloop naar het paradijs..., dat geheimzinnige en mysterieuze dat je hier soms voelt...'

Lijkt het u leuk Gerrit Wijngaarden persoonlijk te ontmoeten en de tentoonstelling Fryslân Finest bij ZoFier te bezoeken, kom dan zondag 30 september a.s. naar Workum!

Gepubliceerd: donderdag 27 september 2018

Overige nieuwsberichten

ZoFier 12½ jaar

16 november 2018 t/m 6 januari 2019

Bekijk de expositie-agenda
Alfred van Hall opent ZoFier 12½ jaar!

12½ Jaar Galerie ZoFier! Dit is gevierd op zondag 18 november met de...

ZoFier 12,5 jaar!

18 november a.s. opening jubileum tentoonstelling  Galerie ZoFier is een...

Bekijk ons nieuwsarchief