Galerie ZoFier verhuist naar Beetsterzwaag

Galerie ZoFier verhuist van Workum terug naar het centrum van Friesland. Alice Brouwer betrekt het pand in Beetsterzwaag waar galerie Terbeek vijf jaar zat.

Galerie ZoFier ging tweeënhalf jaar geleden van Nieuweschoot bij Heerenveen naar Workum. In het stadje aan het IJsselmeer waren toen bijna twintig galeries gevestigd. Alice Brouwer betrok een boerderij aan de rand van het centrum, waar ze behalve twee verdiepingen expositieruimte ook een beeldentuin inrichtte. Ze experimenteerde bovendien een jaar met ZoFier Zusje aan het Súd, waar (amateur)kunstenaars een ´spijker´ konden huren.

`De afgelopen jaren kreeg ik steeds meer signalen van vaste bezoekers, dat ze ons misten, dat ze Workum wel ver vonden´, zegt ze. Ze zocht daarom naar een plek centraler in Noord/Nederland en vond die in Beetsterzwaag. 

Alice Brouwer heeft haar LF2018/expositie Fryslân Finest II verlengd tot het eind van september. De start van haar volgende expositie heeft ze met enkele weken uitgesteld, zodat ze de tijd heeft te verhuizen. ´Het pand in Beetsterzwaag is ruim en heeft een binnenplaats achter, waar we weer een beeldentuin kunnen inrichten.´ Hier is vanaf 12 oktober de tentoonstelling 'It´s all about animals' te zien, met deelname van tien kunstenaars. De officiële opening van de expositie en galerie is zondag 14 oktober. Half november maakt deze plaats voor de jubuileumexpositie. Galerie ZoFier bestaat dan twaalfenhalf jaar.

Gepubliceerd: zondag 30 september 2018

Overige nieuwsberichten

ZoFier 12½ jaar

16 november 2018 t/m 6 januari 2019

Bekijk de expositie-agenda
Alfred van Hall opent ZoFier 12½ jaar!

12½ Jaar Galerie ZoFier! Dit is gevierd op zondag 18 november met de...

ZoFier 12,5 jaar!

18 november a.s. opening jubileum tentoonstelling  Galerie ZoFier is een...

Bekijk ons nieuwsarchief