Terug naar overzicht

Lara Vos

Tentoonstelling 12 oktober t/m 11 november 2018 

 
Lara Vos werd geboren op 15 mei 1969 in Borne, groeide op in Oldenzaal en volgde MTS bouwkunde. Lara voltooide na 2 jaar Design Academy haar kunstopleiding aan de Midwestern State University in Texas (USA). Zij studeert in 1994 cum laude af met als specialisatie sculpturen en keramiek.

'Mijn objecten zijn gemaakt in een door mijzelf ontwikkelde techniek waarbij ik koperplaat buig en door middel van dun koperdraad de delen met elkaar verbind. De vormen zijn organisch. Eerder werkte ik met het thema oermoeder en vruchtbaarheid. Momenteel werk ik aan een serie vormen met horens.

De beelden zijn gemaakt van koperplaat dat door een groen patina of door bewerking met een brander op kleur is gebracht. Om de kleur te behouden behandel ik het oppervlak met was. De platen zijn geassembleerd door een door mijzelf ontwikkelde techniek. Aan de randen zijn gaatjes geboord. De platen zijn met dun koperdraad aan elkaar genaaid. Op deze manier krijg ik de uitstraling en sfeer die ik wil. De beelden hangen soms vrij in de ruimte, hangen aan grote vazen en staan zowel binnen als buiten.

De naam koper (cuprum) komt van cyprium, zoals Cyprus vroeger genoemd werd, het eiland in de Middellandse zee, waar de godin Venus geboren werd uit het schuim van de zee, oprijzend vanuit een schelp. Hier haalden de Grieken in de Oudheid hun koper vandaan, het metaal dat aan Venus/Aphrodité gewijd is.'

CUPRUM lara vos

In een film van RTV-Oost ziet u Lara Vos aan het werk.