Terug naar overzicht

Eric Goede


Eric Goede (1948) -  Wijk bij Duurstede

Eric volgde een lerarenopleiding in Amsterdam en een kunstzinnige opleiding in Culemborg. Hij begon zijn artistieke carrière als schilder/beeldhouwer en docent. Hij gaf o.a. les in Culemborg, aan de Volksuniversiteit Utrecht, en aan een beeldhouwers collectief. In 1995 nam hij het besluit zich totaal aan het beeldhouwen te wijden.

De kunstenaar wil met zijn beelden een moment van beweging vastleggen. Hij hakte een aantal jaren in steen, maar werkt inmiddels alleen nog maar met brons, omdat dit meer mogelijkheden biedt om het sierlijke, gracieuze en fragile van de beweging vast te leggen. Zijn beelden zijn ranker en dynamischer geworden. De beelden hebben gereduceerde vormen en het lijnenspel komt sterk tot zijn recht. Kenmerkend is dat de proporties niet altijd kloppen, wat zijn beelden extra boeiend maakt. De emotie is af te lezen aan de lichaamshoudingen.

De beelden zijn glimmend en glad gepolijst. Eric werkt zijn beelden zelf af en patineert ze in eigen atelier.

Een aantal hoogtepunten uit zijn carriere zijn o.a.:
2000 – Het maken van een award voor het Wereldkampioenschap Ballroom Dancing
2005 – Als beeldhouwer werkte hij mee aan een documentaire van RTL 5
2007 – Expositie in de Keukenhof met vijf gebeeldhouwde stoelen
Zijn werk is o.a. geëxposeerd tijdens een  wereldtour langs Spanje, Amerika, Zweden en Polen en op grote kunst tentoonstellingen in Nederland.
Sinds 2014 exposeert Eric in het buitenland ( Dubai en Spanje).